U BiH potvrđena 2.304 slučaja zaraze virusom korona /VIDEO/

Kada su u pitanju novozaraženi, riječ je o deset žena i dva muškarca.Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Banje Luke, tri iz Prijedora, i po jedna osoba je iz Broda, Čelinca, Kotor Varoši i Prnjavora.U RS-u je do sada na novi virus korona testirano 21.700 osoba.

Na “Kovid odjeljenju” Bolnice u Trebinju nalazi se 14 pacijenata pozitivnih na virus korona, među kojima je i porodica sa šestomjesečnom bebom.Zdravstveno stanje ove porodice sa bebom je, kako je naveo, stabilno.

Zahvaljujući visokom stepenu odgovornosti građana i poštovanju mjera u borbi sa epidemijom virusa korona, u Semberiji nema novih slučajeva zaraze, saopšteno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina. U karantinu u Domu učenika nalaze se dvije osobe pozitivne na virus korona, iz Bijeljine i Ugljevika i dobrog su zdravstvenog stanja. U bolničkoj izolaciji je 17 osoba, u kućnoj šest, a do danas  je testirano ukupno 569 lica .

U posljednja 24 sata na području Federacije Bosne i Hercegovine testirane su 632 osobe, od čega su pozitivne dvije, rekao je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

Predsjedavajući Savjeta ministara naše zemlje Zoran Tegeltija izjavio je da će poslovni ljudi iz inostranstva granicu BiH moći da prelaze već od ove sedmice uz obavezno poštivanje mjere koje definišu zdravstveni radnici.Savjet ministara će ovih dana imati ovu temu na dnevnom redu, rekao je Tegeltija za “Euroblic”. Uslov za to biće da imaju potvrdu o negativnosti testa na virus korona ovlašćene laboratorije, ne starije od 48 časova, te pozivno pismo kompanije.

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas je stigla humanitarna pomoć iz Poljske, koja se sastoji od 50.000 hirurških maski i 1.000 litara tečnosti za dezinfekciju.

U Bosnu i Hercegovinu sutra će stići medicinska pomoć iz Katara, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *