U Banjaluci promovisana knjiga “Istina o genocidu i zločinima” /VIDEO/

U Banjaluci je danas predstavljena knjiga Milana Ljepojevića “Istina o genocidu i zločinima”, koja govori o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima učinjenim u NDH, ubijenoj djeci, kao i o nastavljenim zločinima, uz ocjenu da se mora dođi do istine o tome kako se zlo ne bi ponovilo.

Pred početak promocije Ljepojević je rekao novinarima da je izdvojio jednu od tematike knjige koja govori o falsifikovanju Dejtonskog sporazuma koju je on okvalifikovao kao zločin nad srpskim narodom.

Ljepojević je pojasnio da knjiga govori da su stradala djeca sa područja BiH, odnosno da su tu imena 8.030 djece do 14 godina koja su umorena u jasenovačkim logorima.

On je dodao i da taj broj nije potpun, ali su sa djelimičnog spiska navedena imena 1.788 umorene djece sa područja Kozarske Dubice i 1.789 djece sa područja Gradiške.

Ljepojević je naveo primjer mjesta gdje je rođen, potkozarskog Miloševa Brda, iz kojeg je u knjizi naveden spisak od 152 imena djece do 14 godine.

Knjiga ima 640 strana i njen sam obim, prema ocjeni autora, govori o obimu genocida i zločina počinjenih na ovim prostorima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.