Donesena odluka o dokapitalizaciji Rudnika željezne rude “Ljubija” /VIDEO/

Za svega 15 minuta, Skupština akcionara RŽR Ljubija usvojila je sve tačke dnevnog reda na sjednici ovog tijela, uključujući i Odluku o pokretanju dokapitalizacije RŽR Ljubija od 50,7 miliona KM.

Stanko Vujković, direktor Rudnika Željezne Rude Ljubija rekao je da je skupština akcionara donijela bitne i krucijalne odluke za ovu kompaniju i trenutno većinskog vlasnika. On je poručio da je izmijenjen Statut sa aspekta međudividende kako bi mogli podijeliti sljedeću divinendu u narednom periodu, te da su usvojene dvije odluke sa aspekta povećanja osnovnog kapitala i po trećoj emisiji akcija koje je Vlada RS sa ovom kompanijom definisala a koje se tiču dokapitalizacije RŽR Ljubija.

Vujković te naglasio da ove aktivnosti nemaju nikakve veze sa tim što je Arselor Mittal dobio koncesiju za ekspoataciju rude u Ljubiji.Predstavnici Vlade RS nisu prisustvovali skupštini, ali su svoju saglasnost za sve tačke, uključujući i dokapitalizaciju prihvatili pismenim putem.

Na pitanje može li reći više o konzorcijumu kome će biti prodat državni kapital, Hrnjak je odgovorio da može reći samo ono što se već nalazi u materijalima.

Mirko Šašić, predsjednik Udruženja malih akcionara RŽR Ljubija, koji imaju 5 odsto akcija u ovom preduzeću, kaže da je njihovo prisustvo na skupštini bilo očigledno potpuno nepotrebno, jer nisu imali nikakve šanse da utiču na nešto što je već ranije usvojeno.

Šašić je naglasio da su  Mali akcionari su odranije tražili da država sa svojim kadrovima pokrene proizvodnju u rudniku. Te postavio pitanje, Kako su prodali sada za 50,7 miliona KM, a nisu im ranije  odgovarale  ponude od 90 miliona.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.