U avgustu otkrivena 32 migranta na području Policijske uprave Bijeljina /VIDEO/

Prioritet u radu policije biće borba protiv najtežih oblika kriminaliteta i svih oblika korupcije, te unapređenje stanja javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, izjavio je načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić.

Govoreći o rezultatima rada policije za avgust mjesec, ističe da je evidentirano za oko 10 odsto manje krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine. Kada je riječ o rješavanju problema izazvanih migrantskom krizom, policija u Bijeljini postupa u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

Manji je ove godine pritisak migranata na područje koje operativno pokriva PU Bijeljina u odnosu na broj evidentiranih tokom 2019. godine. U avgustu su otkrivena 32 migranta koji su ilegalno prešli granicu, a najviše njih je porijeklom iz Maroka. Policija u Bijeljini postupa u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, kada je riječ o rješavanju problema izazvanih migrantskom krizom, a na ovom području nije bilo krivičnih djela ni prekršaja koje su počinili migranti, rekao je načelnik PU Bijeljina Stjepan Terzić.

Terzić koji funkciju načelnika PU Bijeljina obavlja od 11. septembra, poručuje da će i ubuduće sa svojim saradnicima predano raditi na očuvanju i unapređenju lične i imovinske bezbjednosti građana.

-Prioritet u radu policije biće borba protiv najtežih oblika kriminaliteta i svih oblika korupcije, te unapređenje stanja javnog reda i mira te bezbjednosti saobraćaja.

Govoreći o rezultatima rada policije za avgust mjesec Terzić ističe da je u ovom periodu evidentirano 71 krivično djelo što je za oko 10 odsto manje u opdnosu na isti period prošle godine.

Činjenica da tokom avgusta nije bilo krivičnih djela koje su počinili maloljetnici, dobar je pokazatelj, ocjenjuju u Sektoru krim policije.

Uvažavajući ranije preporuke i apele upućene od strane policije, građani su se savjesno ponijeli i značajno doprinjeli zaštiti lične imovine tokom godišnjih odmora , napominje Terzić i ističe da je evidentirano za oko 34 odsto manje krivičnih djela protiv imovine.

Alkohol i međukomšijska netrpeljivost najčešći su uzroci narušavanja javnog reda i mira. Među osobama koje su tokom avgusta narušavale javni red i mir je i šest žena.

Tokom avgusta mjeseca evidentirano je 112 saobraćajnih nezgoda na području ove policijske uprave, što je manje za 3,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.  Smrtno su stradala četiri lica, 13 je teško a 25 lica je lakše povrijeđeno.

Zbog prekoračenja brzine kretanja tokom avgusta je sankcionisano 740 vozača. S obzirom da je počela školska godina, iz Policijeke uprave Bijeljina apeluju na vozače da povećaju pažnju i prilagode brzinu kretanja vozila u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda. Njavljuju da će policija pojačati kontrolu bezbjednosti saobraćaja na terenu.

Komentari: