Tužilaštvo TK o detaljima ubistva kod Tuzle: Selma je imala povrede vrata i ubodnu ranu na grudima /VIDEO/

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i pripadnici Sektora kriminalističke policije kantonalnog MUP-a obavljaju sve potrebne istražne radnje s ciljem utvrđivanja činjenica u vezi sa pronalaskom tijela Selme Baluković /48/ u porodičnoj kući u prigadskom tuzlanskom naselju Lipnica, rekao je danas portparol ovog tužilaštva Admir Arnautović.

Arnautović je rekao novinarima da je preminula žena imala povrede na vratu i ubodnu ranu grudnog koša, te naveo da će danas biti obavljena obdukcija kako bi bili utvrđeni tačni uzroci smrti.

U kući je pronađen i njen muž /50/, mađarski državljanin, koji je povrijeđen sa ubodnim ranama stomaka, a Arnautović je naveo da je podvrgnut operativnom zahvatu u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ u Tuzli i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege.

“Istražioci saslušavaju određene osobe koje bi mogle da imaju saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene”, naveo je Arnautović.

Juče je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaja za uztvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

Biće obavljena sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljanina.

U tuzlanskom naselju Lipnica u stanu je juče zatečeno tijelo žene čiji su inicijali S.B. i muškarac, strani državljanin, sa vidljivim povredama stomaka, koji je prevezen u UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *