Pantić: Dobar kvalitet tužilačkih odluka, loše ostvarenje norme

Glavni okružni tužilac u Bijeljini Olga Pantić izjavila je danas da nije zadovoljna ostvarenom normom tužilaca, ali je pohvalila kvalitet tužilačkih odluka u prošloj godini.

Ostvareni kvalitet podignutih optužnica iznosi 84,59 odsto, efektivna kolektivna norma 91,95 odsto, pri čemu je najviša pojedinačna norma 164,94 procenata, najniža 33,87, navela je Pantićeva na konferenciji za novinare.

Predstavljajući godišnji izvještaj o radu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i plan rada za tekuću godinu, Pantićeva je izdvojila dobre rezultate Odjeljenja za privredni kriminal i korupciju.

“Priliv predmeta je jako veliki u ovo drugo po veličini tužilaštvo u Republici Srpskoj po broju stanovnika, teritorijalnoj nadležnosti i broju predmeta”, rekla je Pantićeva i dodala da rezultati moraju biti bolji kod rješavanja starih predmeta.

Ona je navela da su prioriteti tužilaštva slučajevi u kojima su oštećeni djeca, teška krivična djela koja izazivaju uznemirenje javnosti, kao i pritvori.

Pantićeva je za 8. mart najavila preseljenje Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina u novoizgrađenu zgradu, kao i kontinuirani rad na većem otvaranju prema javnosti.

“Uređuje se veb stranica Tužilaštva koja je mnogo ažurnija u posljednjih pola godine, objavljivaćemo sporazume o priznanju krivice i nastojaćemo da naš rad približimo građanima, posebno studentima i srednjoškolcima, organizovanjem dana otvorenih vrata”, rekla je Pantićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *