Turska spremna obezbijediti 25.000 tona mineralnog đubriva

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Turska spremna da obezbijedi BiH 25.000 tona mineralnog đubriva.

Dodik je pojasnio da je o spremnosti Turske obaviješten iz kabineta predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, te dodao da je o svemu informisao i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašu Košarca, koji isporuku treba i operativno da sprovede.

“Ukoliko đubrivo bude isporučeno u narednih sedam do 10 dana, ono je stiglo na vrijeme, prije sjetve”, rekao je srpski član Predsjedništva na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je izrazio zahvalnost Erdoganu za “održavanje riječi”, te podsjetio da je sa turskim predsjednikom dogovorio isporuku mineralnog đubriva u količini od 50.000 tona, te dodao da će ostala količina stići kasnije.

Dodik je istakao da je Republika Srpska izvršila popis svojih potreba, kada je riječ o kukuruzu, pšenici, te drugim artiklima koji su potrebni, ne samo za ljudsku, već i stočnu ishranu, kako bi se od Srbije zatražila pomoć.

“Čekamo još da se konsoliduje zahtjev Federacije BiH /FBiH/ kako bismo mogli objedinjeno da tražimo”, rekao je Dodik, te istakao da će Srbija to odobriti, jer Republika Srpska ima dobru komunikaciju sa njenim najvišim nivoom.

Srpski član Predsjedništva uputio je apel FBiH da se izjasni o svojim potrebama, kako se ne bi gubilo vrijeme, jer stočari imaju svoje potrebe.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *