Turistička privreda Srpske na Sajmu turizma u Beogradu /VIDEO/

U Turističkoj organizaciji Republike Srpske zadovoljni interesovanjem onih koji su u prva dva dana obišli Sajam turizma u Beogradu, za turističku ponudu Republike Srpske.

Potencijali od etno do gastro turizma, te kvalitetnog hercegovačkog vina, uporno privlače turiste atraktivnim destinacijama u Srpskoj.

Cilj nam je kažu u resornom ministarstvu da kvalitetno predstavimo potencijale Srpske na ovoj sajamskoj smotri u Beogradu, kako bi se povećao i broj dolazaka turista u Republiku Srpsku.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Tatjanom Matić o mogućnosti nastavka izvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na tržište Republike Srpske i FBiH.

Košarac je informisao sagovornicu da je predsjedavajući Savjeta ministara BiH uputio inicijativu Vladi Srbije sa zahtjevom da BiH bude izuzeta od Odluke o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnim za stanovništvo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *