Troje učesnika iz Bijeljine na dječijem muzičkom takmičenju

Na dječijem muzičkom takmičenju “Republika Srpska u ritmu Evrope” iz Bijeljine će nastupiti pjevač Danilo Simić i Emilija Lazić i Ljubinka Marković koje se bave plesom.

Na današnjoj audiciji u Centru za kulturu “Semberija” oni su izabrani kao najbolji među tridesetak kandidata.

Direktor programa “Ritam Evrope” Igor Karadarević izrazio je zadovoljstvo što se Republika Srpska pridružila ovom najvećem dječijem muzičkom takmičenju u Evropi ovog tipa, koje će direktno prenositi RTRS, sa kojim je potpisan četvorogodišnji strateški sporazum.

On je najavio da će program biti emitovan početkom juna iz grada Istočno Sarajevo, iz Sportskog centra “Peki” na Palama, a ovaj televizijski prenos gledaće i ostale televizije Evrope.

“Imaćemo javljanja iz Švedske, sa Kipra i iz Srbije, jer će decu iz Republike Srpske gledati i drugari iz ostalih zemalja koji imaju takmičenje u svojoj zemlji”, rekao je Karadarević novinarima uoči audicije u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, propozicije nalažu rad sa djecom uzrasta od 12 do 20 godina, a kriterijumi su izuzetno strogi, da bi bio održan kvalitet.

Karadarević je naveo da će djecu za takmičenje spremati profesionalci koji će jednom nedjeljno dolaziti iz Beograda, koji spremaju i učesnike televizijskih programa “Ja imam talenat”, “Tvoje lice zvuči poznato” i “Zvezde `Granda`”, te da je zahvaljujući lokalnoj zajednici ta priprema za djecu besplatna.

Nakon audicija koje su do sada održane u sedam opština i gradova Republike Srpske i brojnih odgledanih pjevačko scenskih nastupa, direktor programa “Ritam Evrope” kaže da su takmičari zadovoljavajući i najavljuje da će nakon pripreme sa profesionalcima njihovo predstavljanje na takmičenju biti i do 50 odsto bolje nego na audicijama.

Karadarević je dodao i da se za pobjednike glasa uživo i putem SMS glasova, a samo priprema scene traje četiri dana i montira se 35 tona opreme.

“Očekuje nas veliki spaktakl”, najavio je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *