Trka “Beograd-Banjaluka” startuje 13, a završava 17. aprila /VIDEO/

Bijeljina je jedini grad u kojem će biti i start jedne i cilj druge etape u okviru trke “Beograd-Banjaluka”, koja će biti održana od 13. do 17. aprila u Republici Srpskoj i Srbiji, a voziće je 176 biciklista iz 30 zemalja.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da će tokom trke, koja okuplja takmičare iz 30 zemalja, biti ostvareno više od 400 noćenja u gradu i da se očekuje spektakl u Bijeljini, gdje će se voziti krugovi.

“Ovakvi događaji visoko mapiraju Bijeljinu u svijetu biciklizma. Trudićemo se da budemo dobri domaćini. Pozivamo mališane da učestvuju u dječijoj trci jer ćemo tako motivisati mlade da se bave sportom”, rekao je Petrović i naglasio da bez podrške medija ova trka ne bi bila toliko u fokusu, te im zahvalio za njihov doprinos.

Direktor trke “Beograd-Banjaluka” Vladimir Kuvalja rekao je da je start u Beogradu, gdje se vozi kompletna etapa i etapa koja obilježava ovu trku i čini je zanimljivom i posebnom jer se vozi u dvije zemlje, gdje takmičari prelaze Pavlovića most, od Obrenovca do Bijeljine.

„Etapu u Bijeljini završavamo krugovima i molim građane za strpljenje od 14.00 do 14.30 časova. Dalje se vozi prema Vlasenici, a to je jedna od najtežih etapa, preko Šekovića, gdje opet završavamo krugovima. Zatim se karavan seli u Doboj, dalje prema Prijedoru i to je najduža etapa od 165 kilometara. Vozi se auto-putem `9. januar`, koji je simbol Republike Srpske i spajanja i jedinstva. Etapu završavamo u Prijedoru”, naveo je Kuvalja.

Kuvalja dodaje da se posljednja, peta etapa, vozi od Dervente, preko Srpca, Gradiške i Laktaša i završava u Banjaluci.

“Imali smo veliki broj prijavljenih za trku, ali smo morali da napravimo presek ekipa koje mogu da učestvuju. Morali smo da ne dozvolimo učešće za više od 10 ekipa. To su pravila koja je uvela Međunarodna biciklistička federacija i tiču se broja učesnika – nije dozvoljeno da ih po trci bude više od 176”, pojasnio je sportski direktor trke Dušan Gojić.

Ekipe dolaze iz SAD, Kanade, Italije, Njemačke, Belgije, reprezentacija iz okruženja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.