Podrška srebrnim juniorima Tekvondo kluba „Sokol“ /VIDEO/

Tekvondo je sport koji već godinama naš grad predstavlja širom svijeta na najljepši i najkvalitetniji način. Sportisti tekvondo kluba “Sokol” danas su bili na prijemu u gradskoj upravi i ovm prilikom porazgovarali sa gradonačelnikom o dosadašnjim uspjesima i budućim planovima kao i o predstojećem republičkom takmičenju.

Taekvondo klub “Sokol” iz Bijeljine već godinama niže zapažene uspjehe, a prije samo nekoliko dana vratili su se sa takmičenja iz Zenice odakle donose samo dobra iskustva i zapažene rezultate. Član kluba Sokol, Slaviša Simeunović ističe koliko su truda u dosadašnje treninge uložili i naglašava da će u budućnosti nastaviti samo da nižu uspjehe kao i na takmičenju u Zenici. Slaviša tekvondo trenira već 10 godina a ljubav prema sportu usadio mu je stariji brat.

Predstojeće takmičenje koje će se za vikend održati u Bijeljini ugostiće 300 takmičara iz Bosne i Hercegovine, a gradonačelnik Petrović istakao je da će se potruditi da moralno ali i materijalno pomognu realizaciji ove sportske manifestacije.

Tekvondo je korejska borilačka veština nastala 40-ih godina dvadesetog veka spajanjem različitih veština koje su se vežbale u to vreme. Danas se tekvondo smatra jednom od najpopularnijih borilačkih veština i sportova,i jedan je među zvaničnim sportovima na Olimpijadi, a broj vežbača u svetu se procenjuje na više od 100 miliona.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.