Trivićeva proglasila izbornu pobjedu

Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić proglasila je večeras pobjedu na izborima. 

Trivićeva je rekla na konferenciji za novinare u Banjaluci da će kao Srpkinja biti predsjednik svih građana Republike Srpske. 

“Pod zastavom Republike Srpske ima mjesta za sve. Oni koji su je stvarali nosili su ideal slobode u svojim srcima i mi ćemo sa tim idealom gledati u budućnost”, istakla je Trivićeva. 

Ona je rekla da će Republika Srpska pratiti nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu, ističući da je obaveza da ekonomski i u svakom drugom pogledu snaži Srpsku i da je učini defakto u ekonomskom pogledu nezavisnom u složenoj strukturi BiH. 

Trivićeva je rekla da će drugi narodi u BiH od nje imati pruženu ruku, što znači da će praviti kompromise tamo gdje su mogući, ali da će kompromise morati da prave i drugi, jer BiH može da opstane samo na bazi kompromisa i koncenzusa. 

“Naša osnovna misija je da sačuvamo narod u Republici Srpskoj”, rekla je Trivićeva. 

Upitana da li će biti kompromisa u vezi sa budućom Vladom Republike Srpske, Trivićeva je rekla da treba sačekati da se prebroje glasovi za Narodnu skupštinu Srpske iz SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića i da bi “bila izdaja birača da mandatar ne dođe iz reda ove strukture”. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *