Trivić: Novim zakonom utvrđeni strateški ciljevi obrazovanja odraslih /VIDEO/

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da se novim zakonom o obrazovanju odraslih realizuju strateški ciljevi u ovom, kao i integralnom sistemu obrazovanja.

Ti ciljevi su, kaže Trivićeva, usmjereni na unapređenje obrazovanja odraslih, odgovore na potrebe tržišta rada i pojedinaca za novim zanimanjima i vještinama, unapređenje mogućnosti za zapošljavanje, povećanje vrijednosti ljudskog kapitala i mogućnost socioekonomskog razvoja Republike Srpske.

Oni koji hoće da se bave obrazovanjem odraslih moraju da ispune određene uslove, što zakon predviđa smatraju opozicioni poslanici .

Narodni poslanici razmotrili su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je predložio poslanik Perica Bundalo. Bundalo je rekao da je potrebno izmijeniti član 69. ovog zakona, kojim pravo na porodičnu penziju imaju članovi porodice umrlog osiguranika koji je na dan smrti ispunjavao uslove za invalidsku penziju i članovi porodice umrlog korisnika starosne ili invalidske penzije.

Narodna skupština Republike Srpske  usvojila je  Prijedlog zakona o muzejskoj djelatnosti kao i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske kojim je  propisano je da se sredstva ovog fonda mogu plasirati kreditno fizičkim licima za stambeno zbrinjavanje.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *