Torlak proizveo već 1,5 miliona doza “sputnjika”

Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” u Beogradu je, zajedno sa ruskim partnerima, do sada proizveo 1.500.000 doza vakcine “sputnjik ve” komponente jedan i dva protiv virusa korona, izjavila je direktorka Instituta Vera Stoiljković.

“Institut `Torlak` je zajedno sa državom Srbijom, Vladom i Ministarstvom zdravlja, uz ogromne napore, uspio da proizvede vakcinu protiv kovida. Sama ta činjenica da je tu vakcinu uspeo da proizvede mali broj farmaceutskih kuća i država uopšte, daje na značaju kako našoj kući, tako i našoj zemlji”, rekla je Stoiljkovićeva za RTS.

Ona je dodala da će u skladu sa ugovorom potpisanim sa ruskom stranom do kraja godine proizvesti još 2.500.000 doza komponente jedan i dva, a nada se i nastavku saradnje.

“Vakcina je odlična, efikasna, kvalitetna, bezbedna i zaista je od srca preporučujemo za vakcinaciju”, istakla je Stojiljkovićeva.

Osim vakcine protiv kovida, napomenula je, “Torlak” je neposredno prije sezone distribuirao i trovalentnu vakcinu protiv gripa, tako da je i ona u količini od 200.000 doza na raspolaganju građanima Srbije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *