Za rekonstrukciju Koridora zatražen milion KM od Vlade

Grad Bijeljina kandidovao je prema Vladi Republike Srpske projekat rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog i za njegovu realizaciju zatražio milion KM, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

“Od Ministarstva finansija tražen je iznos od 1.000.000 KM za sufinansiranje realizacije ovog projekta, čija će konačna vrijednost biti utvrđena glavnim projektom”, rekli su iz Gradske uprave.

Ostatak neophodnih sredstava do vrijednosti utvrđene konačnom projektnom dokumentacijom sufinansiraće grad.

Bijeljinska Ulica Stefana Dečanskog, poznata kao Koridor, nalazi se na izlazu iz grada prema Brčkom i predstavlja jednu od ključnih saobraćajnica u gradu.

Grad Bijeljina dostavio je projekat 26. avgusta, a poziv je bio otvoren do 31. avgusta.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je, govoreći o programu prema kojem će Vlada izdvojiti 20 miliona KM za investiranja u lokalne zajednice širom Srpske, rekao da je to program koji traje nekoliko mjeseci i podsjetio da je bio otvoren javni poziv prema lokalnim zajednicama koje su kandidovale svoje projekte.

“Tražili smo samo da obrate pažnju na prioritete, ono što oni smatraju važnim za lokalnu zajednicu, da se prvenstveno koncentrišu na poslovne zone, infrastrukturu, javno snabdjevanje, vrtiće, škole… Tako smo i stepenovali te projekte. Većina lokalnih zajednica je aplicirala za samo jedan projekat, a neke za više njih. Iznos sredstava ograničen je na milion KM. Ako imamo u vidu da su 64 lokalne zajednice, mi smo za tu namjenu u rebalansu budžeta rezervisali 20 miliona i cijeneći njihove prioritete određivaće se iznosi”, pojasnio je Višković nedavno u intervjuu Srni.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *