Top 5: Porodični karavani sa najvećim prtljažnicima

Srednja klasa automobila čini vrlo snažan i cijenjen segment auto tržišta. Na to utiču ne samo limuzine, već i karavani koji su znatno parktičniji i nude bolju iskoristivost prostora, prije svega, u prtljažniku.

Takve modeli biraju kako pojedinačni kupci, tako i kompanije. Dosta su pristupačniji i jeftiniji u eksploataciji, dinamičniji i ekonomičniji u poređenju sa SUV vozilima sličnih konfiguracija.

Karavani D segmenta mogu da imaju veliki, veoma veliki ili ogroman prtljažni prostor, pošto razlike u ovoj kategoriji mogu da budu prilične.

Na listi Top 5 karavana “D” segmenta, rangiranih na osnovu veličine njihovih prtljažnika, teško je pronaći svestranija savremena vozila. I pored toga što kupci sve više prelaze na SUV-ove, karavani i dalje imaju svoje mjesto na tržištu.

5. Peugeot 508 SW

Peugeot 508 SW ima kapacitet prtljažnika od 530 litara (30 litara manje nego kod prethodnika, ali 43 litara više nego kod limuzinske verzije). Sa preklopljenim naslonima zadnjih sjedišta, zapremina prtljažnika se povećava na 1.780 litara. Vrata gepeka mogu da se otvore automatski, bez uporebe ruku, a prag za utovar je širok i nizak.

4. Opel Insignia Sports Tourer

U ovom slučaju teško je govoriti o iznenađenju. Trenutna generacija modela Insignia Sports Tourer najduža je u cijeloj gami. Dimenzije su joj približne vozilima “E” segmenta. Ispod širokog poklopca prtljažnika na raspolaganju vam je 560 litara prostora. Sa oborenim zadnjim naslonima, prostor za utovar se povećava na 1.665 litara.

3. Renault Talisman Grandtour

Drugi francuski karavan na ovoj listi na tržištu je debitovao prije nekoliko godina i još uvijek izgleda vrlo svježe. Osim atraktivne siluete, Talisman nudi i pristojan prtljažnik od 572 litra, dok njegov maksimalni kapacitet iznosi 1.681 litar.

2. Volkswagen Passat Variant

Sa ove liste nije mogao da izostane jedan od najvećih i najprostranijih automobila u D segmentu. U osnovnoj konfiguraciji dostupno je 650 litara. Međutim, kada se obore nasloni zadnjih sjedišta, na raspolaganju je čitavih 1.780 litara.

1. Škoda Superb Combi

Mnogi tvrde da je ovo najpraktičniji model u svojoj klasi i, nesumnjivo, jedan od vodećih. Kapacitet prtljažnika standardno iznosi 660 litara, što je više od sva četiri prethodna modela. Nakon preklapanja zadnjih naslona, dobija se nevjerovatan tovarni prostor od čak 1.950 litara.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *