“Tkanica od zlata, igre i zanata” /VIDEO/

U sklopu manifestacije „Tkanica od zlata, igre i zanata“ večeras bijeljinsku publiku očekuje revija narodne nošnje , a sve do 23 septembra , posjetioci ce imati priliku uzivati u dobroj muzici, književnim večerima i bogatim kulturno- umjetnickim programom.

Potpuno nova manifestacija u našem gradu , već u prvom danu nakon svečanog otvaranja okupila je brojne posjetioce iz Srpske ali i Srbije. Važno im je , kako kažu , skrenuti  pažnju na značaj očuvanja bogate kulturne baštine naših prostora, domaće hrane i zanata.

Tradicija, kultura i običaji su naše najveće blago. Oni su nas očuvali u svim teškoćama sa kojima se kroz vijekove suočavao srpski narod i zato ih moramo čuvati od zaborava, poručuje bijeljinska preduzetnica Cvija Krajišnik.

Večeras bijeljinsku publiku očekuje revija narodne nošnje, a sve do 23. septembra „Tkanica od zlata, igre i zanata“ bogatim programom uljepšaće se svako naredno veče na Gradskom trgu u Bijeljini.

Tkanice Cvije Krajišnik izlazu se  na sajmovima I bazarima I u Njemačkoj , Austriji , Švajcarskoj I cijelom svijetu. Ona radi narodne nošnje za klubove i kulturno-umjetnička društva širom svijeta, I dodaje da su rukotovorine izuzetno cijenjene u inostranstvu pa mnogi u tome vide šansu za dopunski prihod u svom domaćinstvu pa sve više mladih žena želi da nauči da tka, hekla, veze.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *