Tiodorović: Nama nije potreban lokdaun već da svi shvate da biraju između virusa i vakcine /VIDEO/

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovana 364 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega 316 u Federaciji BiH, 44 u Republici Srpskoj i četiri u Brčko distriktu. U istom periodu je prijavljeno 35 smrtnih slučajeva. U bijelinsku kovid bolnicu za vikend na liječenje primljeno 10 pacijenata. Dvije trećine hospitalizovanih je sa teškom kliničkom slikom. U Srbiji opada broj novozaraženih, dok epidemija ne posustaje u Hrvatskoj.

44 novozaražene osobe i 12 preminulih od posljedica zaraze u Srpskoj, podaci su o virusu korona u posljednja 24 časa. U Bijeljini potvrđeno 10 slučajeva zaraze.

Na liječenju u bijeljinskoj Kovid bolnici je 55 bolesnika, od toga je na respiratoru 16, a 35 hospitalizovanih je na kiseoničkoj terapiji. Dvije trećine hospitalizovanih je sa teškom kliničkom slikom.U protekla 24 časa bilo je 5 prijema. “Za vikend je bilo 15 upućenih pacijenata sa nivoa primarne zdravstvene zaštite, od kojih je 10 zadržano na liječenju u Kovid bolnici, rečeno je na sastanku Kriznog štaba bolnice.

U Srbiji đaci su od danas ponovo u klupama. Opada broj novozaraženih na dnevnom nivou, ali je i dalje veliki broj preminulih. Visok procenat od 95 odsto nevakcinisanih koji su preminuli od posljedica kovida treba da dovoljno govori i da svi shvate da biraju između virusa i vakcine, rekao je za RTS član Kriznog štaba Srbije  Branislav Tiodorović.

Kada je riječ o slavama i drugim proslavama, Tiodorović je poručio da je juče slavio slavu u porodičnim uslovima u ograničenom broju prisutnih i da su svi bili vakcinisani.

Epidemija u Hrvatskoj ne posustaje. Zbog COVID-a u bolnicama je više od dvije i po hiljade pacijenata, od kojih 320 na respiratoru. Sve je teže stanje na sjeveru zemlje. Širom Evropske unije bukte nasilni protesti protiv mjera i COVID potvrda. Protesti i u Hrvatskoj.

Nošenje maski smanjuje rizik od prenošenja virusa korona za 53 odsto, tvrde australijski naučnici. Globalno posmatrano, programi vakcinacije pokazali su se bezbjednim i efikasnim u spasavanju života, ali to i dalje ne predstavlja potpunu zaštitu od širenja virusa.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.