Tehnike obrade i prerade vune savladale 32 osobe /VIDEO/

Projekat „VUcimo nit promjeNA“, trajao je 8 mjeseci i obuhvatio je 32 osobe. Polaznice radionice su u prethodnom periodu završile obuke šivenja, tkanja, pletenja, heklanja, veza, a sa bojenjem i filcanjem vune dopunile su prethodno stečene vještine. Ovaj projekat sa 20.000 KM finansirala je EU preko UNDP-a, a sa 30 odsto od ovih sredstava učestvovao je i grad Bijeljina.

Udruženje žena sa invaliditetom “Impuls” realizovalo je u proteklih osam mjeseci projekat “VUcimo nit promjeNA”, kroz koji su zahvaljujući obuci polaznici savladali jedinstvene vještine ručnog rada sa vunom, kako bi bili prepoznati na tržištu. Obuku su prošle 32 osobe.

Kada je u pitanju oblast rada sa vunom i njena prerada sprovedena je devetodnevna obuka, za koju je prethodno bilo neophodno obezbijediti sve preduslove. S obzirom da se na području Bijeljine filcanjem vune ne bavi gotovo niko, na javni poziv se prijavila osoba iz Sarajeva, koja je polaznicima obuke prenosila znanje i vještine rada sa vunom.

„Vucimo nit promjena“, projekat je koji je sproveden u cilju poboljšanja života žena sa invaliditetom i njihovih porodica.

Polaznice obuke, osim ovoga, tokom trajanja projekta izašle su spremne i kroz marketinšku obuku, što je nezaobilazni dio ovog posla  ako se na ovaj način žene žele osnažiti ekonomski i da bi njihovi unikatni radovi našli svoje mjesto na tržištu.

Od 2007. godine članice Udruženja Impuls bave se kreativnim radom, pa uz bogato iskustvo iz godine u godinu u projekte kroz različite vidove obuke uključuju žene i djevojke sa invaliditetom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *