Nedjelju Crvenog krsta obilježavaju radno, humani potezi na prvom mjestu /VIDEO/

U periodu od 8. do 15.maja širom Srpske i BiH obilježava se nedjelja Crvenog krsta. Tim povodom organizovan je niz aktivnosti ali u skladu sa novonastalom situacijom.

U okviru Nedjelje Crvenog krsta , aktivisti bijeljinske Organizacije tradicionalno su organizovali nekoliko značajnih aktivnosti u cilju pomoći lokalnom stanovništvu. Aktuelna pandemija virusa korona uticala je na obilježavanje ove Nedjelje, pa su predviđene aktivnosti prilagođene novonastaloj situaciji.

Tradicionalno je uručena pomoć bijeljinskom porodilištu za najmlađe stanovnike Semberije, a donirana je i značajna pomoć Narodnoj kuhinji.

Tokom pandemije virusa korona bijeljinski Crveni krst imao je značajnu ulogu.  Vodili su akciju prikupljanja sredstava za nabavku respiratora za potrebe zdravstvenih ustanova.

Prema Gligićevim riječima na račun ove organizacije za kupovinu respiratora uplaćeno je 2,5 miliona maraka. Poručeno je 50 respiratora , od čega su  za kupovinu 20 sredstva obezbjedili donatori.

On se zahvalio privrednicima na novčanim donacijama za kupovinu respiratora.

Tokom pandemije Crveni krst je bijeljinskoj bolnici donirao nekoliko aparata kao i Domu zdravlja.

Bolnica „Sveti vračevi“ iz Bijeljine je od 15 donatora dobila medicinsku opremu vrijednu preko pola miliona maraka. Najveći donator je firma „Medicom“, doniravši bolnici dva aparata vrijedna 270.000 KM.

Nakon donacija za nabavku reagensa i potrošnog materijala za ove aparate bolnica je sa firmom „Medicom“ zaključila ugovore vrijedne 684.506 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *