Tehnička škola “Mihajlo Pupin” odlikovana ordenom Njegoša prvog reda /VIDEO/

Povodom obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike, predsjednica Srpske Željka Cvijanović uručila je odlikovanja i priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima. Za posebne zasluge u prosvjeti i aktivnosti kojim se doprinosi opštem napretku i ugledu Republike Srpske, Ordenom Njegoša prvog reda odlikovana je JU Tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine.

Tehnička škola “Mihajlo Pupin”  je krajem prošle godine je proslavila značajan jubilej, 100 godina postojanja. Na svečanosti u Banskom dvoru u Banjaluci povodom obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske i proslave Dana Republike, za posebne zasluge na polju prosvjetne djelatnosti i aktivnosti kojom se doprinosi opštem napretku i ugledu Republike Srpske odlikovane su četiri srednje škole koje su  proslavile 100ti rodjendan – Gimnazija “Јovan Dučić” Trebinje, Gimnazija Gradiška, Gimnazija “Sveti Sava” Prijedor i Tehnička škola “Mihajlo Pupin” Bijeljina.

Među srednjoškolcima, prvacima RS na takmičenjima iz fizike i matematike  kojima je dodijeljena Plaketa “Amblem i zastava Republike Srpske”  svoje mjesto su našla  i 3 učenika Tehničke škole

Za veliko priznanje koje su dobili od predsjednike Srpske nazslužniji su njeni učenici koji iz godine u godinu bilježe sjajne rezultate, kako na školskim takmičenjima tako i na tehnološkim sajmovima kao i njihovi profesori čije znanje se ogleda u brojnim osvojenim medaljama u prethodne dvije decenije.

Maksimović ističe da je Tehnička škola Mihajlo Pupin izbor sve većeg broja učenika jer su smijerovi i zanimanja u ovoj skoli aktuelna i uskladjena prema potrebama tržišta rada.

Maksimović je istakao da će u školi i dalje biti obrazovani kadrovi za aktuelna zanimanja u okviru elektro-struke, tehničari računarstva i programiranja, tehničari informacionih zanimanja, ali i da će biti uvedena 3 nova zanimanja u skladu sa potrebama tržišta.

Vijek postojanja  tehničke škole Mihajlo Pupin obilježen je u dvodnevnom aranžmanu, u okviru kojeg je objavljena i monografija “Vijek stručnog obrazovanja u Semberiji”, ali i ispred škole otkrivena bista velikom Mihajlu Pupinu.  Nova godina je donijela i novo priznanje za profesore ove obrazovne institucije te je Svetosavskom nagradom za školsku 2020/2021. godinu Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je profesorku fizike Stanu Petrović za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja u prethodnoj godini.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *