Tegeltija: Sporazumi treba da omoguće veću slobodu kretanja i mobilnosti radne snage /VIDEO/

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas Srni da sva tri sporazuma koja će sutra biti potpisana u okviru Berlinskog procesa treba da omoguće veću slobodu kretanja ljudi i mobilnosti radne snage.

Tegeltija je naveo da će u okviru ovog samita u Berlinu biti potpisani sporazum o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora stomatologije i arhitekture, sporazum o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na zapadnom Balkanu i sporazum o slobodi kretanja sa ličnim kartama na zapadnom Balkanu.

“Cilj sastanka u Berlinu je da se pokaže da je Berlinski proces pokretač regionalne saradnje i neko ko ubrzava proces evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana”, rekao je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da svi sporazumi podliježu unutrašnjoj ratifikaciji i kada se taj proces završi u svim zemljama zapadnog Balkana onda će se moći realizovati.

Prema njegovim riječima, procesi ratifikacije su različiti u svakoj zemlji, kao i procedure, ali kada se postigne saglasnost onda to relativno brzo može da se završi ako ima dobre volje, a očigledno je ima čim se potpisuju sporazumi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *