Tegeltija: Šmit upućuje najgore prijetnje Srpskoj i njenim građanima, ali ih neće slomiti /VIDEO/

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija govorio je za Srnu o potezima Kristijana Šmita, prioritetima rada Savjeta ministara i Fiskalnog savjeta BiH, budžetu institucija, odnosu politike i ekonomije, te šansama koje nudi kandidatski status BiH. Kaže da  BiH i entiteti nisu prezaduženi.

Ministar finansija i trezora u Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da su izjave Kristijana Šmita u Londonu nešto najgore što se moglo desiti i najružnije što se moglo čuti o BiH, iako su njegove prijetnje u suštini upućene Republici Srpskoj i okrenute protiv njenih građana. Tegeltija je u intervjuu za Srnu rekao da, ipak, takvi potezi ne mogu slomiti Republiku Srpsku.

Prema njegovim riječima, zbog svojih političkih odluka, Srpska je poslije rata povukla 10 puta manje finansijskih sredstava od Federacije BiH /FBiH/, ali takvi potezi ne mogu slomiti Republiku Srpsku.

Govoreći o javnom dugu BiH, on je rekao da BiH i entiteti nemaju probleme sa prezaduženosti, ni kada je riječ o spoljnom niti unutrašnjem dugu, jer BiH spada u red najniže zaduženih zemalja u Evropi, o čemu svjedoče relevantni makroekonomski pokazatelji.

Tegeltija je naglasio da ne očekuje probleme ni zastoje u radu Savjeta ministara, kao ni Fiskalnog savjeta BiH zbog kašnjenja u formiranju vlasti u FBiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *