Tegeltija: CIK izvršio administrativni državni udar /VIDEO/

Centralna izborna komisija pogazila je odluku Apelacionog vijeća Suda BiH i ponovo priznala sporni listić od kojeg zavisi peti delegat iz Republike Srpske u Domu naroda BiH. Takvu prvobitnu odluku CIK-a, Sud je već jednom poništio, a CIK danas identično odlučio.

Protiv priznanja spornog listića glasali su Vlado Rogić, Irena Hadžiabdić i Vanja Bjelica – Prutina, dok su za priznavanje listića glasali članovi CIK-a bliski opozicionoj partiji PDP-a u Srpskoj, te SDA i DF-u u Federaciji.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila da je skandalozno da oni koji treba da budu ogledalo zakonitosti i kredibiliteta, poput CIK-a BiH, u kontinuitetu tumaraju kroz pravne propise.

CIK je današnjom odlukom da ponovo prizna sporni glasački listić, izašao iz pravnog poretka, postavio se iznad Suda BiH, odbio izvršenje odluke Suda BiH i njegova jasna pravna shvatanja i upute i suštinski sudsku odluku proglasio nezakonitom, uzimajući sebi ovlaštenje da tumači zakone drugačije nego što im je naloženo sudskom odlukom, rekao je savjetnik predsjednika Srpske Milan Tegeltija.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je očigledno da Centralna izborna komisija BiH predstavlja otuđeni centar moći jer svojim odlukama nastoji da se postavi iznad Suda BiH i zakona.

O petom delegatu Doma naroda iz Republike Srpske između SNSD-ove Snježane Novaković Bursać i PDP- ovog Nenada Vukovića odlučivaće žrijeb. Ukoliko Sud BiH ponovo ne ukine odluku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *