Tatić: Bolja situacija i više posla u sezoni za ugostitelje

Situacija u ugostiteljstvu u Republici Srpskoj, koje je među granama privrede sa najviše pretrpljene štete zbog epidemije virusa korona, polako se poboljšava – ima više posla od početka ljetne turističke sezone i sa ublažavanjem epidemioloških mjera, kaže predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma u Srpskoj Željko Tatić.

Tatić je danas rekao Srni da očekuje da će konobari, kuvari i ostali zaposleni u toj grani privrede imati dovoljno posla tokom ljeta kada se, osim domaćih turista, očekuje posjeta i određenog broja stranaca, ali i naših ljudi iz dijaspore.

“Situacija u ugostiteljstvu se polako poboljšava, posla ima više u odnosu na ranije, posebno u kafićima, restoranima, noćnim klubovima, dok je u hotelijerstvu situacija teža jer je manje turista stranaca”, naveo je Tatić.

On je istakao da je još rano da se za 2021. godinu govori o oporavku sektora ugostiteljstva i hotelijerstva, ali je izrazio očekivanje da će doći do oporavka.

“Na nama je da radimo, budemo motivisani i da se nadamo da će se ova grana privrede oporaviti i prevazići tešku situaciju izazvanu virusom korona”, rekao je Tatić.

On je naveo da će posla biti do oktobra i dalje, ako ne bude novog talasa virusa korona, podsjetivši da je u sektoru turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva u Republici Srpskoj zaposleno oko 14.000 radnika.

Tatić je napomenuo da u ljetnoj sezoni nedostaje radnika u ugostiteljstvu u Republici Srpskoj, ali i u okruženju.

“Naši radnici pokazali su se da dobro i kvalitetno rade i u sezoni zbog boljih ponuda najčešće odlaze da posao na Jadransku obalu – u Hrvatsku i Crnu Goru, a nerijetko i u Sloveniju, Austriju i Njemačku”, rekao je Tatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *