Sve više žena u preduzetništvu Semberije /VIDEO/

Situacija na političkom nebu sve više utiče i na preduzetnike, te su određene privredne grane u upitnom opstanku. U Udruženju “Preduzetnik” dobili smo odgovor na sva pitanja o stanju privatnog preduzetništva u Semberiji.

Trenutna politička situacija u cijelom svijetu a naročito u Evropi, uzdrmala je poslovanje velikih giganata, a najčešće su to megalomanski trgovački lanci i distributeri naftnih derivata i prerađevina. Mala preduzeća opstaju na nogama, ali pitanje je do kada će to biti moguće uz drastičan skok cijena energenata. U udruženju “Preduzetnik” u Bijeljini, ističu da je poslovanje u posljednjem kvartalu 2021.godine, od kada datiraju relevantni podaci, bilo pozitivno, te da su konačno premašili cifru od 2.000 aktivnih preduzeća.

Najpogođenije grane na iznenađenje mnogih nisu zanatlijske, već ugostiteljske grane poslovanja, na šta je najviše uticao virus covid 19. Preduzetnici kao najveći problem ističu visoke cijene struje, fiskalnih dadžbina, poreskih i drugih državnih nameta, ali se nadaju da će uz pomoć gradskih i republičkih vlasti, kao i resornih ministarstava, biti u mogućnosti da pomenute probleme prevaziđu.

U skladu sa proslavljenim međunarodnim danom žena, Stević ističe da je u prošloj godini broj prijavljenih preduzeća koje vode dame iznosio 37 procenata, što je značajan pomak u odnosu na prethodne godine. Zaštitni moto grada Bijeljina je da je naš grad, grad budućnosti, te je u skladu sa time otvoreno i više preduzeća za intelektualne usluge iz IT sektora. Takođe ističu da imaju dobru saradnju sa Gradskom upravom, te da ostaje da se vidi kakva će ona biti u budućnosti.

Uprkos svim poteškoćama, preduzetništvo u Bijeljini još uvijek opstaje, te je za očekivati da sa ovim tempom nastavi da se razvija i u budućnosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *