Izgradnja Doma kulture jedan od prioriteta MZ Batković /VIDEO/

Dom kulture u Batkoviću prestao je sa radom davne 1992. godine. Bilo je  brojnih inicijativa prema gradskoj upravi za renoviranje ove ustanove, navodi Knežević, međutim, kako tvrdi postojao je čitav niz opstrukcija. Stoga apeluje na gradonačelnika i gradsku upravu da ovaj Dom stave kao jedan od prioriteta za realizaciju u tekućoj godini, jer je već odobren dio sredstava.

Izgradnja doma kulture jedan je od prioriteta mjesne zajednice Batković, izjavio je narodni poslanik Dragan Knežević. On kaže da je inicirao kod sadašnje skupštinske većine da se budžetom za 2022. godinu obezbijede sredstva za proces izrade projektne dokumentacije, tendera i svega što je potrebno za rekonstrukciju ovog doma.

Knežević navodi da su do sad upućene brojne inicijative prema gradskoj upravi za renoviranje ove ustanove, međutim, kako je rekao, postojao je i čitav niz opstrukcija.

Prije nekoliko godina bila je upućena i inicijativa prema Vladi RS da se obezbijedi 150.000 maraka za rekonstrukciju ovog Doma kulture, međutim nije urađena izrada projekta od strane direkcije za izgradnju Grada.

Ne odustajemo od ideje da izgradimo novi dom, jer ovdje imamo KUD “Lazarice”, Šahovski klub, Školu fudbala. Naš cilj je da unaprijedimo društveni život u selu i da za mlade obezbijedimo što bolje uslove za brojne društvene, kulturne i sportske aktivnosti”, rekao je za Knežević.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *