Sve više zaraženih na bolničkom liječenju, apel građanima da poštuju mjere /VIDEO/

Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je 17 novih smrtnih ishoda, dok je virus korona u Federaciji potvrđen kod još 606 osoba.  U Srpskoj danas najviše zaraženih od početka pandemije 387, a prijavljena su tri smrtna slučaja.

Najviše novozaraženih u Srpskoj je u uzrasnoj dobi od 30 do 49 godina.

U Banjaluci potvrđeno 127 slučajeva zaraze. Među novozaraženima je i 48 osoba sa Pala, Raste broj zaraženih i u Bijeljini gdje je danas potvrđeno 35 novih slučajeva. Pet potvrđenih slučajeva je u Loparama dok je virus korona potvrđen i kod jedne osobe iz Ugljevika. U Kovid bolnici hospitalizovano je 17 bolesnika. Dvoje oboljelih je životno ugroženo i oboje su na respiratoru, povećava se broj oboljelih sa teškom kliničkom slikom.

U bolnicama širom Srpske je sve više hospitalizovanih gdje je zbrinuto oko 350 lica. Ako nastavimo ovim tempom neće biti dobro, ako se nastavi negitavan trend, bićemo prinuđeni da preraspodijelimo kapacitete bolnica, upozorio je Alen Šeranić.

Preko 50 pacijenata oboljelih od virusa korona primljenio je u UKC Srpske u posljednja dva dana. Zdravstveni radnici su pemoreni.

Kroz epidemiološku anamnezu zaražavanja su se dešavala usljed okupljanja u slobodno vrijeme i u krugu porodice. Pred nama je neizvijestan period, kažu u Institutu za javno zdravstvo Srpske. Biće povećan obim testiranja.

Mjere će biti razmatrane i sutra najavio je Šeranić. Ako situacija izmakne kontroli, moguće i uvođenje policijskog časa u Srpskoj, rekao je premijer Radovan Višković.

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, sinoć je zbog bolova u plućima primljen na Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Borenoviću je utvrđena blaža upala pluća i ostaće pod redovnim zdravstvenim nadzorom, saopšteno je iz PDP-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *