Srbija: Nema novih mjera, ali neće biti tolerisanja /VIDEO/

Srbija neće uvoditi nove mjere , saopšteno je nakon održane hitne sjednice Kriznog štaba Vlade Srbije. Krizni štab na današnjoj sjednici nije doneo novo pooštravanje mjera, već će postojeće mjere biti strogo kontrolisane i moraće da se sprovode dosljedno i rigorozno. Broj novozaraženih raste i u ostalim zemljama regiona. Crna Gora je po broju oboljelih i hospitalizovanih na prvom mjestu, kažu nadležni u ovoj zemlji.

Srbija neće uvoditi nove  mjere , odlučio je Krizni štab ove zemlje  uz preporuku da se postojeće moraju sprovoditi rigoroznije. Za sada  neće biti uveden obavezan pi-si-ar test za ulazak u Srbiju  a kako je saopšteno   trenutno nema potrebe da škole pređu na onlajn nastavu.

Prema njegovim riječima, Krizni štab je doneo odluku da se uvedu brzi antigenski testovi, tamo gde je odgovarajući indikovani test. Ocjenjuje epidemiološku situaciju kao preteću i nada se, navodi, da će ona moći da se zaustavi poštovanjem mjera. Od nešto više od 8.000 studenata koji su trenutno u studentskim domovima u Berogradu, četvoro je pozitivno na koronavirus.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje  Crne Gore su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 691 uzorka na novi koronavirus i registrovali 177 novopozitivnih slučajeva infekcije. Prijavljena su i tri smrtna ishoda, saopštio je IJZ.

U Hrvatskoj su u posljednja 24 časa zabilježena 1.563 nova slučaja zaraze virusom korona. Preminulo je 13 ljudi. U Zagrebu je danas evidentirano 705 osoba zaraženih virusom korona, što je rekordan broj od početka epidemije, dok je u protekla 24 časa preminulo deset osoba.

U Sloveniji su u posljednja 24 časa registrovana 1.663 nova slučaja zaraze virusom korona, a na snagu su stupile još neke mjere s ciljem suzbijanja širenja zaraze. Frizerski i kozmetički saloni u takozvanim crvenim regijama smiju primati samo po jednu stranku istovremeno. Dostava hrane je moguća samo od 6.00 do 21.00 čas. Treninzi i utakmice dopušteni su samo za registrovane sportiste. U Sloveniji je na snazi i policijski čas, a druženje je ograničeno na najviše šest osoba. Postoji i zabrana kretanja između regija, prenose mediji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *