“Sve vakcine bezbjedne građani ne treba da brinu” /VIDEO/

U Srpskoj je izvršeno  testiranje 1.118 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 132 osobe. Najviše novozaraženih bilježi Bijeljina – 19 osoba, 16 je iz Banjaluke, 13 iz Doboja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. U Banjaluci je  tokom jučerašnjeg dana vakcinisano 212 osoba starijih od 65 godina protiv virusa korona. Vakcinacija je organizovana u hali Banjalučkog velesajma bez prethodnog zakazivanja. Građani su i dalje u nedoumici kada je riječ o izboru vakcina. U Institutu za javno zdravlje Srpske kažu da su sve vakcine bezbjedne i da ne trebaju da brinu.

Kada je riječ o stvaranju  antitijela nakon vakcinacije   Zeljković ističe da je to jako važno pitanje ali da je potrebno dodatno vrijeme za ispitivanja.

U Srbiji pada broj novozaraženih. Vakcinacija je nastavljena i danas , a mobilni punkt otvoren je i na Adi Ciganliji. Za dva dana koliko radi, na punktu za vakcinaciju u tržnom centru Ušće je vakcinisano skoro 1.700 ljudi, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Zbog velikog interesovanja, i danas i sutra, Ušće će biti otvoreno za vakcinaciju.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se Beograd od početka dobro organizovao.

Poslije Novog Sada i Beograda, i u Nišu je od juče moguće vakcinisanje u dva tržna centra. Ugostiteljski objekti od juče mogu da rade i u zatvorenom prostoru do 22 sata.

Tokom četvrtog dana masovne imunizacije protiv COVID-19 u Crnoj Gori, vakcinisano je 8.560 građana.

Ministar zdravstva Hrvatske  Vili Beroš jutros je sa ljekarima  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na Zagrebačkom velesajmu vakcinisao  građane. Na pitanje je li očekivao da će ga danas vakcinisati baš ministar, jedan građanin odgovara: “Ni u ludilu!”.

Od ponedjeljka će u Sloveniji biti dozvoljeno da se gosti u restoranima i barovima poslužuju i u zatvorenom prostoru, a velikim hotelima će se omogućiti da prime goste u polovinu svojih smještajnih kapaciteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *