Sve spremno za Sabor lovaca Republike Srpske /VIDEO/

U toku su završne pripreme za ovogodišnji dvodnevni Sabor lovaca Republike Srpske koji će se održati 2. i 3. septembra u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine, a čiji je domaćin Lovačko udruženje “Crnjelovo”. Sabor lovaca organizuju Lovački savez Republike Srpske i Sembersko-majevička regija.

Lovce iz svih krajeva Srpske te ljubitelje prirode i dobrog druženja okupiće u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine manifestacija Sabor lovaca Republike Srpske. Organizatori su se potrudili da dvodnevni Sabor proprati niz zanimljivih sadržaja, pa će u subotu 3. septembra u ranim jutarnjim satima biti organizovano takmičenje u lovu na prepelicu.

Učesnici će se tokom dvodnevne manifestacije takmičiti i u gađanju letećih meta. Sve će propratiti izložba lovačke opreme, smotra pasa, kao i takmičenja u povlačenju konopca, bacanju kamena sa ramena, višeboj i gađanje lukom i strijelom. Kao što se to na okupljanjima lovaca i očekuje biće ispričane najbolje “lovačke priče”, a pripređena je i tombola.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora lovaca je Lovačko udruženje “Crnjelovo”. Sabor organizuju Lovački savez Reepublike Srpske i Sembersko-majevička regija. Prema riječima organizatora, svoj dolazak na ovu manifestaciju potvrdili su i zvaničnici Srpske.

U Lovačkom savezu Srpske kažu da je zahvaljujući sredstvima koje izdvaja Vlada i resorno ministarstvo stanje u lovištima širom Republike u svakom smislu poboljšano.

Sve prisutne na stadionu Fudbalskog kluba “Zadrugar” u Crnjelovu 2. i 3. septembra na Saboru lovaca Srpske očekuje raznovrstan zabavni program, koji će upotpuniti bogata večera uz vatromet. Podsjetimo, prvi Sabor lovaca održan je 2005. godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *