Suzana Gašić: Veliko interesovanje za turističke vaučere /VIDEO/

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić očekuje veliko interesovanje građana za turističke vaučere za subvencionisano plaćanje smještaja u Srpskoj.

Gašićeva je ukazala da brojni pozivi građana resornom ministarstvu i Turističkoj organizaciji Srpske pokazuju veliku zainteresovanost za vaučere, čija je pojedinačna vrijednost 100 KM.

Ona je najavila da će ubrzo biti raspisan javni poziv za ugostitelje i turističke agencije zainteresovane za učešće u projektu turističkih vaučera, a nakon toga za građane.

– Mislim da bi prvi turistički vaučer mogao biti iskorišten već u junu – rekla je Gašićeva za “Nezavisne novine”.

On je podsjetila da će se prvo ići na distribuciju do 20.000 vaučera, te ponovila da je cilj projekta da se pomogne privrednicima i oblasti turizma, ali i građanima, odnosno da se u nekom dijelu subvencioniše njihov odmor u Republici Srpskoj.

Gašićeva je rekla da je, prema informacijama resornog ministarstva, od 19. marta do 19. maja bez posla ostalo oko 600 ljudi iz sektora turizma i ugostiteljstva koji su bili zaposleni na neodređeno vrijeme.

– Istek ugovora na određeno vrijeme se ne smatra otkazom. Tako da, prema zvaničnim podacima, i nije bilo masovnog otpuštanja ako pogledamo okruženje – rekla je Gašićeva.

Građanima je poručila da u periodu krize usljed pojave virusa korona kupuju domaće, odmor provode u Srpskoj i poštuju epidemiološke mjere.

Komentari: