Sutra počinju “Dani harmonike”

“Dani harmonike” počinju sutra u Ugljeviku, okupiće učesnike iz 13 zemalja, a biće završen 7. juna u Bijeljini, saopštio je organizator Festivala Slaviša Perić.

Perić je naveo da ove godine imaju 200 takmičara, a Festival će, kako je rekao, biti održan u onlajn formatu, kao i takmičenje uživo.

“Biće održani koncerti, master klasovi. Ponovo je sa nama najveći virtuoz harmonike današnjice Jurij Šiškin, naš prijatelj, a u koncertnom dijelu programa predstaviće se Stanislav Mališev, izvođač iz Rusije, koji svira koncerte na električnoj digitalnoj harmonici”, pojasnio je Perić.

On je naglasio da se ovogodišnji festival organizuje u saradnji sa Svjetskom asocijacijom akordeonista, te da će se u okviru festivala održati kvalifikacije i izbor predstavnika BiH za finale Svjetskog kupa harmonike koje se održava u Minhenu ove godine.

“Izabraćemo jednog seniorskog predstavnika i jednog u juniorskoj kategoriji koji će BiH predstavljati u finalu Svjetskog kupa”, naveo je Perić u pisanoj izjavi medijima.

On je zahvalio pokrovitelju Festivala predsjedniku Republike Srpske, kao i opštini Ugljevik i gradu Bijeljina.

Najpriznatiji svjetski izvođač harmonike Jurij Šiškin iz Rusije predsjedavaće žirijem na trinaestim “Danima harmonike”.

“Pozdravljam sve ljubitelje harmonike Republike Srpske i BiH. Svaki dan ovog festivala i takmičenja je veliki praznik i pozivam sve ljubitelje harmonike da podijele tu radost sa nama”, naglasio je Šiškin.

Otvaranje festivala predviđeno je planirano je sutra u 20.00 časova kada će koncert održati laureati prethodnog festivala, a nakon toga nastupiće Jurij Šiškin i Stanislav Mališev u Centru za kulturu u Ugljeviku.

Drugi festivalski dan obilježiće takmičenje po kategorijama i izbor predstavnika BiH za Svjetski kup, a u 20.00 časova koncert Jurija Šiškina u ugljevičkom Centru za kulturu.

U nedjelju, 6. juna, od 19.00 časova u Ugljeviku će biti održan koncert laureata ovogodišnjeg takmičenja, dodjela nagrada najboljim takmičarima i koncert Stanislava Mališeva.

U Centru za kulturu u Bijeljini će u ponedjeljak, 7. juna, u 20.00 časova biti održan gala koncert Jurija Šiškina, Stanislava Mališeva, kao i laureata ovogodišnjeg festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.