Nastavak vakcinacije u Ugljeviku, danas i sutra novih 200 doza

Dom zdravlja Ugljevik danas i sutra vrši vakcinaciju sa novih 200 doza kineske vakcine “sinofarm” protiv virusa korona, čime će u ugljevičkoj opštini biti imunizovano ukupno 1.000 stanovnika.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić, zajedno sa direktorom ove ugljevičke zdravstvene ustanove Cvjetanom Dragonjić, posjetio je vakcinalni punkt koji se nalazi u Centru za kulturu.

Perić je razgovarao sa građanima i zahvalio zdravstvenim radnicima za sve što čine za dobrobit zdravlja građana ove opštine.

“U periodu pandemije, zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore kada je cijeli zdravstveni sistem u teškoj situaciji i na tome smo im neizmjerno zahvalni”, rekao je Perić za Srnu.

On je najavio dalja ulaganja u Dom zdravlja Ugljevik i podsjetio da je u ovoj godini za potrebe zdravstva izdvojeno 70.000 KM iz lokalnog budžeta.

“Imamo plan da poboljšamo i proširimo zdravstvene usluge za naše građane kako bi na još bolji i kvalitetniji način naši građani imali zdravstvenu zaštitu”, rekao je Perić.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Cvjetana Dragonjić rekla je Srni da imaju 2.000 prijavljenih građana za vakcinaciju, te da očekuju naredne sedmice nove doze vakcina.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Dragonjićeva je rekla da je pod kontrolom, te da se pod zdravstvenih nadzorom nalazi 31 lice od čega je njih 20 zaraženo virusom korona.

“Smanjen je broj zaraženih u odnosu na prethodni mjesec, on je dvostruko manji, moja molba je da se građani vakcinišu u što većem broju, ali i da poštuju sve propisane epidemiološke mjere”, rekla je Dragonjićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.