Sutra počinje anketa 5.600 poljoprivrednih gazdinstava

Zavod za statistiku Republike Srpske od sutra do 15. decembra sprovodiće anketu na teritoriji Srpske kojom će biti obuhvaćeno 5.600 poljoprivrednih gazdinstva, od kojih 5.100 porodičnih, kao i 500 pravnih lica i preduzetnika.

U anketi pod nazivom “Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava” biće prikupljeni podaci o korištenom poljoprivrednom zemljištu, ostvarenoj proizvodnji, zasijanim površinama u jesenjoj sjetvi, površini i cijeni zemljišta uzetog u zakup, kao i brojnom stanju stoke i stočarskoj proizvodnji, saopšteno je iz Zavoda.

Podaci će se prikupljati prema definicijama propisanim važećim EU regulativama, metodološkim uputstvima i preporukama Evrostata.

Anketiranje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava će biti obavljeno na slučajno odabranom uzorku, telefonskim putem, uz pomoć angažovanih ovlaštenih anketara Zavoda.

Prikupljeni podaci o poljoprivrednim gazdinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo u statističke svrhe, u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske.

U saopštenju su pozvana sva poljoprivredna gazdinstva koja su izabrana uzorkom da prihvate saradnju i daju odgovore ovlaštenim anketarima Zavoda i tako doprinesu uspjehu ove ankete.

Anketa “Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava” predstavlja redovno statističko istraživanje na uzorku u godišnjoj dinamici.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.