Sutra donatorsko veče uz prikladan televizijski program

Donatorsko veče povodom tradicionalne manifestacije “S ljubavlju hrabrim srcima”, koje se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, biće održano sutra, a prikupljena sredstva namijenjena su pokretanju prve banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine donatorsko veče biće organizovano samo uz prikladan televizijski program, koji će biti emitovan na Radio-televiziji Republike Srpske i Alternativnoj televiziji od 17.15 do 19.00 časova.

Na donatorskoj večeri učestvovaće predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, njeni partneri i brojni gosti.

Planirano je i obraćanje premijera Srbije Ane Brnabić video-linkom iz Beograda.

Gost donatorske večeri biće i predsjednik Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” i jedan ljekar iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Inicijator ovogodišnje humanitarne akcije je Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice”.

Prva banka humanog mlijeka u Republici Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, s namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano, majčino mlijeko.

Portparol Udruženja Milada Šukalo rekla je da je sve spremno za donatorsko veče i da su zahvalni predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović što je prepoznala ovo udruženje, koje postoji četiri godine, kao partnera za donatorsko veče.

Šukalo je istakla da im je želja da i druge roditelje motivišu da se okupe i pokušaju da urade nešto za svoju djecu, bez obzira na to kojoj rizičnoj grupi pripadaju.

Od 1. do 31. decembra aktivan je i humanitarni broj 1411, a pozivom na ovaj broj građani mogu da podrže ovu akciju donirajući jednu KM.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banjaluka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *