Suđenje generalu Savčiću – Svjedok potvrdio da nije bilo zasjeda u Novoj Kasabi /VIDEO/

Husein Redžić, svjedok Tužilaštva BiH na suđenju generalu Vojske Republike Srpske Milomiru Savčiću za, kako je navedeno u optužnici, pomaganje u ratnom zločinu 1995. godine u Srebrenici, rekao je danas da nije bilo zasjeda u Novoj Kasabi.

Savčićev advokat Miodrag Stojanović rekao je da je veoma bitno što je Redžić, koji je bio u koloni 28. divizije takozvane Armije BiH, danas prilikom svjedočenja rekao da nije bilo zasjeda na teritoriji koja je bila pod komandom i kontrolom generala Savčića, kako je to navedeno u optužnici.

“On je potvrdio da je 13. jula izašao na putnu komunikaciju Nova Kasaba i da nije bilo zasjeda prema koloni 28. divizije”, rekao je Stojanović.

On je istakao da je svjedok bio veoma korektan. “Korektno je ispričao da ih niko nije zaustavljao, da su prošli putnu komunikciju i da tu nije bilo nikakvih borbi, a ni zarobljavanja”, rekao je Stojanović.

Svjedok je ispričao i činjenice koje potvrđuju navode odbrane, a to je da tog 13. jula, nikoga nije bilo ni na igralištu u Novoj Kasabi.

Stojanović je ocijenio da je tužilac danas svjedoka ispitivao na nerelevantne okolnosti, zbog čega ga je i sudsko vijeće opomenulo, rekavši mu da ispitivanje usmjeri na relevantne činjenice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *