Sud BiH donio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Savčićem

Sud BiH donio je naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Milomirom Savčićem, predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), kojem je juče određen pritvor.

Naime, prema onom što su saopštili iz Suda, kada su sudski policajci otišli da pronađu Savčića, nisu ga zatekli.

“Sud je zaprimio službenu zabilješku Sudske policije Bosne i Hercegovine u kojoj se navodi da optuženi Savčić nije pronađen na kućnoj adresi, te da iz tog razloga nije sproveden do pritvorske jedinice po naredbi Suda. Imajući u vidu navedeno, Sud je donio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice”, naveli su iz Suda BiH.

Iz Suda BiH podsjećaju da su juče donijeli rješenje kojim su prema optuženom Savčiću ukinute mjere zabrane, a usvojen je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora.

Kako navode, ta odluka donesena je zbog “nepoštivanja izrečenih mjera zabrane”, kojim mu je zabranjeno kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi s ovim postupkom.

“Savčiću je određen pritvor zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, a ne zbog opasnosti od bjekstva”, naveli su iz Suda BiH, te dodali da pritvor može trajati najduže tri  godine računajući od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 13. januara 2023. godine ili do drugačije odluke Suda.

(Nezavisne)

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.