Stop atomskom zlu svijeta i planete: Vapaj djece iz Međaša /VIDEO/

U dječjoj ambasadi u Međašima sutra će biti održan Okrugli sto na temu Atomski otpad i  atomske bombe u krilima djece. Ovaj skup imaće međunarodni karakter, najavio je danas Duško Tomić, generalni sekretar Djecije ambasade.

Brojni goti koji dolaze iz evropskih zemalja, ali i sa dalekog istoka- Kine, Japana i Indije, razmijeniće suta miljenja na ovu temu i u svijet poslati poruku

Na sutrašnjem okruglom stolu učestvovaće, između ostalih, predstavnici dječijih ambasada iz Hrvatske – Anto Nobilo, Akademik Dragan Radenković iz Srbije  i Slovenije Ljubica Tanko, čije će predavanje će se ticati nuklearnih elektrana na tlu Evrope, a posebno nuklearke Krško iz Slovenije i Hrvatske, te odlaganja nuklearnog otpada, odnosno temi koja u poslednjih nekoliko godina zaokuplja pažnju građana RS, zbog izgradnje odlagališta u Trgovskoj gori – na samoj granici BiH i Hrvatske.

Ljubica Tanko nedavno je sa grupom djece posjetila nuklearnu elektranu Krško, gdje su zatražili odgovore na mnoga pitanja, ali su ih, kaže dobili veoma malo i u zavijenoj formi. Ona će učesnicima sutrašnjeg skupa takođe podnijeti izvještaj o tome šta je tamo vidjela i čula.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *