Na sjednici 18. maja izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave /VIDEO/

Na sjednici Skupštine grada Bijeljina u četvrtak, 18. maja, biće razmatran izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za 2022. godinu, najavljeno je nakon pripremnog međustranačkog sastanka.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je novinarima da je o pitanju skupštinskog materijala ovo najobimnija sjednica u ovom mandatu, za koju treba pripremiti 50.000 štampanih stranica i najavio ponovnu inicijativu da se materijali dostavljaju elektronskim putem.

“Ne treba da se štampaju desetine hiljada listova papira u 21. vijeku, treba iskoristiti blagodeti tehnologije i očekujem da odbornici prihvate tu inicijativu”, rekao je Đurđević i dodao da se na taj način štedi i čuva priroda.

Prema njegovim riječima, dostavljanjem materijala u elektronskom obliku je za 80 odsto smanjeno štampanje koje godišnje dostiže i milion listova papira u pripremi sjednica.

Đurđević je istakao da je sav materijal za sjednice Skupštine grada Bijeljina javan i objavljuje se na sajtu grada.

Za sjednicu 18. maja najavljeno je 47 tačaka dnevnog reda, među kojima je i izvještaj Komisije za sprovođenje opoziva, više odluka o pristupanju izradi regulacionih planova, programi koji se odnose na podsticaj poljoprivredne proizvodnje, izgradnju komunalne infrastrukture, puteve, javnu rasvjetu, kao i veći broj izvještaja javnih ustanova i preduzeća.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *