Stevandić: Najavljeno okupanje opozicije – providan pokušaj provokacije /VIDEO/

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić smatra da najavljeno okupljanje dijela opozicije ispred NS predstavlja providan pokušaj provokacije i izazivanja sukoba i nereda kako bi Srpska bila oslabljena u odbrani.

Stevandić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da su se predstavnici opozicije odlučili na proteste ispred NS umjesto borbe protiv nelegalnog Kristijana Šmita i odluka Ustavnog suda BiH o čemu dio opozicije ne želi da se izjašnjava. Istakao je da predstavnici institucija Srpske opravdano sumnjaju da su potezi opozicije namjerno izrežirani od stranih mentora.

Ponovio da predstavnici skupštinske većine ne krše zaključke NS kako tvrde predstavnici dijela opozicije i da je riječ o potpunoj zamjeni teza. Stevandić je rekao da su predstavnici institucija Srpske dobili sankcije zato što štite i brane RS i što su skupštinske zaključke izglasali zajedno sa patriotskim dijelom opozicije. Naveo je da to najbolje potvrđuje izjava poslanika PDP-a Igora Crnatka koji smatra da predsjednik RS Milorad Dodik treba podnijeti ostavku ukoliko bude potvrđena optužnica protiv njega.

Stevandić je danas izjavio da su sve krize u BiH nastale zbog odluka OHR-a ili onoga ko predstavlja OHR, kao i Ustavnog suda BiH, gdje su 3 stranca, te da su to poluge za upravljanje krizama koje vrlo dobro koriste moćne ambasade. Stevandić je istakao da nijedna kriza nije nastala zbog odluka NS RS ili Parlamenta Federacije BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *