Sjednica Skupštine grada 13. septembra /VIDEO/

Danas je u Bijeljini održan sastanak predstavnika parlamentarnih političkih stranaka u Skupštini Grada Bijeljina na kome je dogovoreno da će redovna skupštinska sjednica biti održana 13. septembra. Skupština Grada Bijeljina, bez obzira na opstrukcije, nastavlja da radi posao koji ima u okviru svojih nadležnosti, rekao je predsjednik Gradskog Parlamenta.

Odbornici Skupštine Grada Bijeljina u srijedu 13. septembra će u skupštinske klupe. Tada je zakazana 23 redovna sjednica Gradskog parlamenta na čijem bi se dnevnom redu trebalo da nađe 18 tačaka, rečeno je nakon danas održanog sastanka predstavnika klubova odbornika i stranaka koje participiraju u Skupštini grada. Prema riječima predsjednika Skupštine Aleksandra Đurđevića na razmatranje će i prijedlog zaključka o dodjeli nagrada i priznanja povodom Svečane sjednice Skupštine Grada koja će biti održana na Dan grada 24. septembra.

Đurđević dodaje da ovoga puta nije stigao ni jedan prijedlog niti novi materijal iz Gradske uprave za redovnu skupštinsku sjednicu. Realnost je takva, da kroz skupštinsku proceduru do sada nisu prošle ni one tačke koje je trebalo razmatriti još početkom ove godine.

Šta god da je u pitanju od ova dva razloga kaže Đurđević, evidentno je da jedini koji najviše trpe zbog ovakve situacija jesu upravo građani Bijeljine.

Ukoliko za dnevni red 23. redovne skupštinske sjednice do njenog održavanje ne stigne dopuna prijedloga dnevnog reda pred odbornike će oni koji su sublimirani u 18 predloženih tačaka što je usaglašeno na današnjem međustranačkom sastanku.

Ono što je sigurno napominje Đurđević, Skupština Grada Bijeljina bez obzira na opstrukcije nastavlja da radi posao koji ima u okviru svojih nadležnosti.

23. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana u skupštinskoj sali Centra za kulturu “Semberija” 13. septembra sa početkom u 10 časova.

Nakon održanog referenduma o opozivu gradonačelnika, u Bijeljini se dodatno zakomplikovala slika na lokalnoj političkoj sceni. Sjednice Skupštine Grada se redovno zakazuju i održavaju, ali njima ne prisustvuje gradonačelnik Bijeljine, koji je podsjetimo zatražio raspuštanje Skupštine Grada. Ono što je sigurno, na lokalnim izborima već sljedeće godine, građani će od političkih predstavnika tražiti odgovor na pitanja šta je urađeno na planu investicija i projekata te poboljšanju standarda života u Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *