Stanarević i Mitrović o trasi auto-puta Beograd-Sarajevo kroz Brčko

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Slobodan Stanarević i ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović razgovarali su o mogućim rješenjima trase auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd kroz Brčko i usaglasili da je u narednom periodu neophodno razmotriti sve ponuđene mogućnosti.

Potrebno je i definisati spojne tačke na području distrikta na auto-put, koji od Banjaluke vodi ka Bijeljini i Beogradu, ali i na auto-put od Bijeljine, preko Brčkog do Tuzle, saopšteno je iz “Autoputeva Srpske”.

Mitrović je na današnjem sastanku sa Stanarevićem u Banjaluci podsjetio da postoji nekoliko varijanti ove trase, koje je pripremio Zavod za projektovanje Brčko distrikta, od kojih je jedna definisana i Prostornim planom Brčkog.

Prema njegovim riječima, bez obzira na različite varijante, važno je doći do najboljeg rješenja kojim će biti zadovoljni i Brčko i Srpska i Federacija BiH.

Mitrović smatra da bi u ovom slučaju konačnu odluku trebalo da donese struka, koja bi pri izboru optimalnog i, ujedno, kompromisnog rješenja vodila računa o svim tehničkim aspektima, poput konfiguracije terena i dužine same trase.

Stanarević je izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Mitrović, uprkos obavezama, odvojio vrijeme za radni sastanak o veoma bitnim pitanjima za funkcionisanje ne samo “Autoputeva Republike Srpske”, već i “Autocesta FBiH”, jer je izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo–Beograd među prioritetnim projektima za oba preduzeća, što je definisano i trilateralnim sporazumom, postignutim između BiH, Srbije i Turske.

On je dodao da je pomenuti projekat bitan za Srpsku jer je njegov sastavni dio koridor Banjaluka-Brčko-Bijeljina-Beograd.

Govoreći o trasi kroz Brčko, Stanarević je saglasan sa Mitrovićem da u ovom slučaju konačnu odluku treba da donese struka, ali da sa tom odlukom budu saglasne sve strane kako bi se nesmetano krenulo u realizaciju projekta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *