Srpska lista proglasila pobjedu u svih deset opština sa srpskom većinom

Srpska lista, najbrojnija politička organizacija Srba na Kosovu I Metohiji ostvarila je apsolutnu pobjedu u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom, pokazuju nezvanične procjene izbornih štaba Srpske liste.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je obraćanju novinarima da su njihovi kandidati na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pobijedili u svih deset opština sa srpskom većinom.

On je istakao da će biti potvrđena pobjeda kandidate Srpske liste za odbornička mjesta u 12 opština gdje su Srbi imali svoje kandidatske liste.

Prema podacima iz izbornih štabova, novi gradonačelnici u opštinama sa srpskom većinom su Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Milan Radojević u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, Dragiša Milović u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću, Ljiljana Šubarić u Gračanici, Saša Milošević u Novom Brdu, Dalibor Jevtić u Štrpcu, Dragan Petković u Partešu, Katarina Ristić-Ilić, dok u Klokotu Vladan Bogdanović ipak ide u drugi krug.

U opštinama sa albanskom većinom za sada je izvjesno da su kandidati Demokratskog saveza Kosova /DSZ/ Ljutvi Haziri i kandidat Demokratske partije Kosova /DPK/ Bedri Hamza odnijeli pobjede u Gnjilanu I južnoj Kosovskoj Mitrovici.

U Uroševcu je pobijedio kandidat DPK-a Agim Aliju, a u Peći kandidat DSK-a Gazmend Muhadžeri.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.