Srbija: Građani sve manje krše zabranu kretanja /VIDEO/

Tri osobe su preminule. Prema preporukama kineskih stručnjaka, širom Srbije, u velikom, broju obaviće se testiranja na Kovid 19. Vojska Srbije postavila je krevete na Beogradskom sajmu za smještaj oboljelih od Kovida-19.U Srbiju i dalje stiže pomoć iz Kine. Raste broj oboljelih od virusa korona u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Kako bi spriječili agresivno širenje epidenije u Srbiji počinje masovno testiranje građana. Svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima moraju da prođu testiranja, kao i oni koji su u samoizolaciji.

Hala Sajma pretvorena je gotovo preko noći u prostor u kome će se smještati svi oni koji imaju blage simptome, što je dio najnovijih mjera u borbi protiv korona virusa. Istovremeno smanjuje se i broj građana koji krše pravila o zabrani kretanja, kažu u Policiji Srbije. Protiv zubara iz Novog Sada, koji je pod simptomima korona virusa liječio pacijente biće podnijeta krivična prijava.

Nakon jučerašnjih konsultacije sa kineskim stručnjacima, predsjednik Srbije je rekao da se razmišlja o izolovanju deset glavnih beogradskih opština. U Opštoj bolnici u Čačku trenutno se liječi osam pacijenata oboljelih od korona virusa, a juče su u Kragujevac upućena dva pacijenta sa težom kliničkom slikom, koji su sada na respiratoru.

Avion Er Srbije erbas A330 iz Šangaja sletio je noćas na beogradski aerodrom, sa novim kontigentom humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme. Avion je danas u podne ponovo poletio za Šangaj. Ove nedjelje u Srbiju iz Kine stiže 10 miliona maski. Stigli su i paketi sa 120.000 maski iz Kine kao pomoć Beogradu.

U Crnoj Gori je registrovano 29 zaraženih lica virusom korona, rekao je pomoćnik crnogorskog ministra zdravlja Miro Knežević. Danas stiže novi kontigent medicinske opreme, a snabdjeveni smo kaže Knežević i respiratorima.

U Hrvatskoj je registrovano novih 46 slučajeva koronavirusa, te je sada u toj zemlji ukupno 361 slučaj. Još jedna osoba je u teškom stanju i završila je na respiratoru pa se broj zaraženih na respiratoru povećao na šest. S radom su počele laboratorije za testiranje u KBC-u Zagreb te u Rijeci.

Muzičar Darko Rundek pridružio se borbi protiv korona virusa video porukom u kojoj izvodi kratak odlomak svog velikog hita “Ruke”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *