RiTE Ugljevik: Rad organizovan u skladu sa vanrednim mjerama i prebačen plan

Termoelektrana u Ugljeviku isporučila je u martu u elektroenergetski sistem Republike Srpske 118,93 gigavat časova električne energije, što je 105,46 odsto u odnosu na plan, saopšteno je iz preduzeća.

To čini 29,4 odsto ukupne proizvodnje električne energije u “Elektroprivredi Republike Srpske” za ovaj period.

Od početka godine, zaključno sa 22. martom, preduzeće Rudnik i termoelektrana /RiTE/ Ugljevik proizvelo je 405,27 gigavat časova električne energije, što je za 2,5 odsto iznad plana i čini 30,5 odsto ukupne proizvodnje električne energije u “Elektroprivredi Republike Srpske” u ovom periodu.

Zbog više sile, odnosno pandemije virusa korona, na zahtjev izvođača, japanskog konzorcijuma MHPS, do daljeg je obustavljen ugovoreni probni rad postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova i biće, kao ugovorna obaveza isporučioca opreme, nastavljen nakon stabilizacije situacije po pitanju pandemije.

U RiTE Ugljevik je proces rada organizovan u skladu sa vanrednim mjerama na suzbijanju širenja virusa korona već od 13. marta.

Proces proizvodnje organizovan je na način da na posao dolaze isključivo radnici koji su neophodni za nesmetano odvijanje proizvodnog procesa.

Preduzete su i stroge mjere zaštite koje podrazumijevaju konstantno dezinfikovanje radnih prostorija i mašina, korištenje zaštitnih maski i rukavica, pranje ruku, smanjivanje neposrednih kontakata, kao i zabrana okupljanja više od tri osobe u prostoriji.

Suspendovan je rad restorana društvene ishrane i ukinut organizovani prevoza radnika.

Svim radnici koji rade podijeljena su neophodna zaštitna sredstva.

“Radnici preduzeća poštuju ove mjere, pa se radni i proizvodni proces i na rudniku i u termoelektrani, u tim novonastalim uslovima, odvija nesmetano”, ističe se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *