“Sraman čin Trivićeve, zloupotreba grobova junaka”

Udruženje veterana “Garda Panteri” najoštrije je osudilo i nazvalo sramnim čin kandidata PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić da svoj predizborni spot snimi na vojničkom groblju “Mali Zejtinlik” na Sokocu.

“Smatramo da je Trivićeva teško zloupotrijebila grobove junaka za ličnu promociju i mi borci i porodice poginulih zgroženi smo ovim njenim činom”, navodi se u saopštenju.

Veterani su poručili da niko, pa ni Trivićeva, nema pravo da zloupotrebljava grobove srpskih borca na koje se, kako su istakli, dolazi sa poštovanjem, a ne da bi se ubirali politički poeni.

“Jadni su oni ljudi koji su spremni gaziti preko grobova mrtvih junaka da bi dostigli svoje političke ciljeve”, ocjenjuje se u saopštenju.

Iz ovog udruženja traže od Trivićeve da se javno izvini i ukloni sa društvenih mreža ovaj, kako se navodi, sraman predizborni spot.

Saopštenje su podržali udruženja veterana “Beli Vukovi” Pale, “Milan Jolović Legenda” Sokolac, “Garda Šekovići”, “Vukovi sa Drine” Zvornik, “Garda Panteri” Bijeljina, “Tobutski sokolovi” Lopare, “Orlovi Grmeča” Banjaluka, kao ratni komandant Posebnih jedinica policije Republike Srpske Savo Cvijetinović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *