SPC: Razočaravajuća rezolucija Evropskog parlamenta /VIDEO/

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ saopštila je da potpuno neopravdano pominjanje SPC u Rezoluciji Evropskog parlamenta, zasnovano isključivo na dubokim istorijskim predrasudama i tendenciozno kreiranim stereotipima, nije iznenađujuće, ali je duboko razočaravajuće.

Stavljanje SPC u ulogu uzročnika “napetosti među etničkim grupama na Balkanu kako bi raspirila sukobe i podijelila zajednice”, potpuno je suprotno činjenicama i zalaganju Crkve u svakodnevnom životu i SPC takav stav odlučno odbija.

“Crkva se bez prestanka moli za mir, gradi mir i podstiče svoj verni narod da zaceljuje rane prošlosti, unapređuje poverenje i gradi mostove saradnje sa susedima, bez obzira na to kako se mole i kom narodu pripadaju”, navedeno je u saopštenju.

Evropski parlament u srijedu, 9. marta, usvojio je Rezoluciju o spoljnom uplitanju u sve demokratske procese u EU, uključujući dezinformisanje, u kojoj ukazuje i na zabrinutost zbog “pokušaja Pravoslavne crkve da u zemljama kao što su Srbija, Crna Gora i BiH, posebno u entitetu Republika Srpska, promoviše Rusiju kao zaštitnicu tradicionalnih porodičnih vrijednosti i ojača odnose između države i Crkve”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *