Sofrenić: Besplatan prevoz za djecu sa poteškoćama /VIDEO/

U Bijeljini je danas potpisan sporazum o uspostavljanju besplatnog prevoza djece sa posebnim potrebama. Na konferenciji za medije predstavnika Centra za socijalni rad i Gradske organizacije Crvenog krsta rečeno je da će biti organizovan uz svu logističku podršku i stručni nadzor nad djecom.

Predstavnici Centra za socijeli rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta potpisali su danas protokol o saradnji kojim će biti omogućeno uspostavljanje usluge besplatnog prevoza djece sa posebnim potrebama od kuće do Dnevnog centra ili škole i nazad. Planom je predviđeno da se ova usluga finansira budžetskim sredstvima Centra za socijalni rad.

Prevoz će biti organizovan uz svu logističku podršku i stručni nadzor nad djecom.

Za besplatan prevoz djece sa posebnim potrebama na mjesečnom nivou biće izdvajano oko 2.880 maraka, s tim da će u ovoj godini dio troškova snositi i Gradska organizacija Crvenog krsta, oko 400 maraka mjesečno.

Zainteresovani smo da unaprijedimo ovu akciju u budućnosti rečeno je ovom prilikom. Kako se procjenjuje na godišnjem nivou za ove namjene biće potrebno izdvojiti od 37.000 do 40.000 maraka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *