Dan otvorenih vrata u Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini /VIDEO/

U Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini, danas je održan Dan otvorenih vrata na kojem su učenici završnih razreda srednjih škola imali priliku da se upoznaju sa programima rada 15 fakulteta i dvije akademije, koje se nalaze u sklopu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ovoj manifestaciji će prisustvovati predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predstavnici fakulteta i akademija ovog Univerziteta, te oko 500 učenika trećih i četvrtih razreda sa područja naše regije, koja obuhvata srednje škole sa područja Bijeljine, Zvornika, Vlasenice, Bratunca, Milića, Srebrenice, Šekovića, Ugljevika i Lopara, te učenike srednjih škola sa područja Brčko distrikta.

Predstavnici svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu dijelili su danas srednjoškolcima promotivni materijal, kako bi se što bolje upoznali sa njihovim programima, te o pogodnostima koje se nude, mada najveći dio maturanata već je odlučio šta će studirati.

Na Pedagoškom fakultetu pripremaju nekoliko novih kratkih studijskih programa i nadaju se da će na taj način privući određeni broj budućih visokoškolaca.

Prema postojećem planu, na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, odobrena je kvota od 1300 studenata na prvom studijskom ciklusu, tako da će svi zainteresovani studenti naći mjesto na nekoj od ovih visokoobrazovnih ustanova. Ostaje samo da još jednom dobro razmisle i počnu da se pripremaju za prijemni ispit.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *